Ежедневната употреба на канела може да помогне за стабилизиране на нивата на

...
Ежедневната употреба на канела може да помогне за стабилизиране на нивата на
Коментари Харесай

Канелата помага за отслабване, но трябва да спазвате тази дозировка

Ежедневната приложимост на канела може да помогне за стабилизиране на равнищата на кръвната захар, да форсира метаболизма, да удължи възприятието за задоволеност и по този метод да повлияе на загубата на тегло .

Има удобен резултат върху храносмилателната система – контролира храносмилането и понижава подуването, които са постоянно срещани проблеми при опитите за намаляване.

Предварителни проучвания, които потвърждават всички изгоди от канелата, бяха показани при започване на 2017 година на конференцията на Американската кардиологична асоциация.

В продължение на 12 седмици учените давали на плъховете диетични добавки въз основата на канела, като в същото време ги хранели с висококалорична диета.

Тестове, извършени върху плъхове преди и след опита, демонстрираха, че след приема на добавки с канела, те имат повече антиоксиданти в телата си, в сравнение с преди.

Също по този начин общото им тегло и обиколката на талията понижават, без значение дали са яли мазни и тежки храни.

Доказано е, че канелата има доста изгоди за здравето.

В допълнение към изброените нагоре преимущества има и възстановяване на храносмилането, както и възстановяване на мозъчната функционалност, по-точно по-бързо схващане на нов материал, написа Daily Mail. 

Според проучване, извършено в медицинския център на Университета Ръш в Чикаго през 2015 година, е потвърдено, че канелата усилва производството на протеини, които оказват помощ за организирането и потока на информация.

Изследванията демонстрират, че прибавянето на щипка смляна канела към вашето кафе или зърнени храни всеки ден е задоволително, с цел да подобрите паметта си. Канелата е цялостна с антиоксиданти, оказва помощ за намаление на равнищата на кръвната захар и може да предотврати разнообразни възпаления.

В изследване, извършено през 2010 година, е потвърдено, че канелената вода съдържа задоволително антиоксиданти, с цел да понижи възможностите за струпване на непотребни килограми с цели 23 %.

Има обаче една дребна специфичност, в случай че желаете да употребявате канелата за загуба на килограми. Разбира се, ние имаме за вас точната рецепта:

Известно е, че газираната вода подтиква храносмилането и разрешава по-доброто прекосяване на храната през червата. Канелата пък дейно контролира кръвната захар, загрява тялото и форсира метаболизма.

Лимонът усъвършенства това деяние и доставя организма с витамин С, има подтикващ резултат върху червата и подтиква тяхната перисталтика. Комбинацията от тези три съставки предизвиква естествената и здравословна загуба на тегло, изключително на мъчителните пластове на стомаха.

В същото време тази напитка понижава апетита и основава чувство за задоволеност. Водата с канела е богата на антиоксиданти напитка, която се подготвя необикновено елементарно. Когато канелата и водата се съберат, те вършат доста мощен дует.

Водата с канела е апетитен и елементарен метод да се насладите на хидратираща, богата на антиоксиданти напитка. " По създание това е освежаваща напитка с канела, която ви оказва помощ да отслабнете, само че също по този начин усъвършенства здравето ви “, споделя популярният готвач и диетолог Серена Пун.

" Добавянето на канела към вашата вода е освен хидратиращо и вкусно, само че също по този начин може да обезпечи набор от изгоди за здравето, като: антиоксидантни, противовъзпалителни и антиканцерогенни свойства, усъвършенства здравето на сърцето, намалява холестерола и оказва помощ при загуба на тегло. “, споделя Пун.

Въпреки че канелата може да ускори метаболизма ви, тя предизвестява да не се пробвате да употребявате сода с канела като сурогат на хранене и да имате поради, че би трябвало да коригирате храненията си и да сте по-активни, в случай че желаете да постигнете по-добри резултати.

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

1 чаша газирана, минерална вода

½ чаена лъжичка канела на прахуляк

½ лимонен сок.

ПРИГОТВЯНЕ:

Добавете канела на прахуляк и прясно изцеден сок от половин лимон към чаша газирана вода. Сместа ще се разпенва, по тази причина използвайте по-висока чаша.

Разбъркайте добре, до момента в който съставките се изравнят. Напитката се предлага да се пие два пъти дневно, заран и вечер, половин час преди хранене, незабавно след приготвянето й. Не се запасявайте.

Кой не би трябвало да го пие?

" Има няколко противопоказания за канелата “, споделя Пуун. " В по-високи дози канелата може да повреди черния дроб, тъй че хората с чернодробно заболяване би трябвало да бъдат внимателни или да се съветват с лекаря си.

Както при доста неща, с канелата има единствено дребен брой изследвания за резултатите на канелата върху бременни дами, тъй че те евентуално би трябвало да бъдат внимателни. " Тя прибавя, че в случай че приемате медикаменти или живеете с диагностицирано заболяване, е добра концепция първо да се консултирате с вашия доктор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР